Personal trainer

Bewegingscoach Antwerpen

Er zijn een aantal voordelen om te sporten onder begeleiding van een personal trainer.

  • Op de pagina Wat is personal training? heb je wellicht al een voordeel kunnen ontdekken. Een personal trainer zal een trainingsschema maken dat geheel is toegespitst op het bereiken van jouw doelen en wensen. Op die manier zal je sneller progressie maken dan dat je op jezelf aan het sporten bent of in een grote groep meedoet aan het algemene programma.
  • Een personal trainer zal er voor waken dat je jezelf een realistisch doel stelt en daarbij een realistisch tijdspad schetsen.
  • Sporten met een personal trainer houdt ook in dat je van te voren meerdere trainingssessie met elkaar afspreekt die nodig zijn om je zelf gekozen doelen te bereiken. Daardoor heb je een stok achter de deur om ook te gaan trainen wanneer je eens een keer niet zo’n zin hebt.
  • Wanneer je op jezelf aan het sporten bent, dan heb je snel de neiging om altijd maar weer dezelfde oefeningen te doen waardoor je gemakkelijk verveeld kan raken. De oefeningen die je van een personal trainer voorgeschoteld zult krijgen zijn vaak zeer variërend en zullen je lichaam op verschillende manieren stimuleren. Zo blijven je trainingen lekker afwisselend en worden de verschillende spiergroepen evenwichtig getraind.
  • Doordat je aan het sporten bent onder professionele begeleiding is de kans op blessures veel kleiner. Jouw trainer zal je alleen oefeningen geven  die specifiek voor jou en jouw doel geschikt zijn. Bovendien zal jouw personal trainer direct ingrijpen wanneer je een oefening niet correct uitvoert waardoor de kans op blessures verder afneemt.