Personal trainer

Bewegingscoach Antwerpen

By - admin

Wat zijn stackers en wat doen ze?

In de voetbalkantine, bij het nabespreken van de wedstrijd, zal het vast wel eens aan de orde komen: voedingssupplementen. Veel teamgenoten zullen gebruikmaken van producten die helpen bij een voorspoedig spierherstel of bij het ondersteunen van het energieniveau tijdens of na de wedstrijd. De kans bestaat dat er teamgenoten zijn die stackers gebruiken. Heb je daar nog niet eerder van gehoord, maar wil je wel weten of dat ook iets voor jou is? Lees dan hier waar je aan moet denken voordat je stackers gaat gebruiken.

De werking van stackers

Het voedingssupplement stackers is bedoeld voor sporters die het verbranden van vet willen stimuleren. Je lichaam wordt hierdoor sneller gespierd, je hongergevoel neemt af en bovendien val je eenvoudiger af. Zeker als je de stackers gebruikt tijdens het sporten, zal het effect duidelijk zichtbaar zijn. Dit is dan ook de reden dat het voedingssupplement populair is onder sporters die gewicht willen verliezen. Maar ook bijvoorbeeld onder sporters die geen overtollig vet kunnen gebruiken tijdens het uitoefenen van de sport. De verbranding van de vetten wordt onder andere veroorzaakt doordat je meer energie verbruikt. Hierdoor ben je ook in staat om intensiever te sporten.

Wat is de samenstelling van stackers?

De hoofdbestanddelen van stackers zijn groene thee, cafeïne en guarana. Dat laatste zijn zaden die ook cafeïne bevatten. In het verleden hoorden Efedra ook tot de ingrediënten van stackers, maar dat is inmiddels niet meer toegestaan. Kom je stackers tegen waar dat nog wel inzit, dan is het niet raadzaam om deze te gebruiken omdat het tot levensgevaarlijke hartklachten kan leiden. De ingrediënten als groene thee en cafeïne geven je niet alleen een energieboost. Groene thee heeft ook nog de eigenschap dat het ontgiftend werkt en goed is voor je bloedvaten.

Waar let je op bij het gebruik van stackers?

Het is verstandig om stackers alleen te gebruiken als je ook werkelijk actief sport. Anders draagt het weinig tot niets bij voor je lichaam en zul je er ook geen effect van ondervinden. Ook als je wel sport en stackers gebruikt, maar niet merkt dat het helpt bij het afvallen of het verminderen van een hongergevoel, is het beter om het niet te blijven gebruiken. Kun je niet tegen cafeïne of een van de andere ingrediënten dan kun je dit voedingssupplement ook beter mijden. Houd altijd goed in de gaten hoe je op de stackers reageert. Heb je al medische klachten, zoals hartklachten of schildklierklachten, dan is het niet verantwoord is om de stackers te gebruiken. Dat geldt ook voor als je zwanger bent. Vraag bij twijfel altijd advies aan je huisarts.

De dagelijkse dosering

Stackers worden in capsules geleverd. In de meeste gevallen bevat een capsule de juiste dosering voor dagelijkse inname. Mocht de verpakking aangeven dat je er meerdere op een dag kunt innemen, volg dan nauwkeurig de aanwijzingen en neem nooit meer in dan de aanbevolen hoeveelheid die de leverancier vermeldt. Neem de capsules in na een maaltijd en houd er rekening mee dat er in ieder geval een aantal uren tussen de inname en het tijdstip dat je gaat slapen, in moet zitten. Dit is omdat de capsules cafeïne bevatten en dat kan natuurlijk invloed hebben op je nachtrust.