Personal trainer

Bewegingscoach Antwerpen

By - admin

Haircare routine na het sporten

Na het sporten springen we het liefst direct onder de douche om ons weer schoon en opgefrist te voelen. Dit is natuurlijk logisch, maar is niet per se het beste voor je haren. Als je graag en meerdere keren per week sport, is het belangrijk om een aangepaste haircare routine te doen om je haar gezond te houden. We gaan je tips geven hoe je dit kunt doen!

Je haarroutine aanpassen op het sporten

Als je goed gesport hebt, ga je nu eenmaal zweten. Dit kan en hoef je ook zeker niet te vermijden, aangezien het goed voor je is! Wel kan je het als vervelend ervaren dat je haar vettig en vochtig wordt. Als je haar weer droogt zonder het te wassen, zal het stug worden, wat ook niet erg fijn is.  Het is dan ook niet goed voor je haar als je elke dag je haar wast. Niet alleen wordt het vuil van je haar gestript, maar ook de verzorgende olie van je haar zelf. Je kunt dan ook beter een planning maken wanneer je gaat sporten en daarna je haren wassen. Probeer dit gelijk te laten lopen, maar met wat planning lukt dat zeker!

De juiste haarproducten

Wil je toch het liefst wat vaker je haren wassen dan 2 of 3 keer per week, kun je het beste een milde shampoo kopen. Een milde shampoo heeft minder agressieve reinigers, waardoor je hem wat vaker kunt gebruiken, zonder je haar te beschadigen. Een milde shampoo kun je soms zelfs dagelijks gebruiken mocht je dit willen.  Verder is het ook belangrijk om je haar tussendoor goed te verzorgen. Zeker wanneer je je haar vaker wast, kan het erg fijn zijn om naast een fijne conditioner ook een lekkere olie of serum in je haar te gebruiken. Wanneer je juist het haren wassen nog even uit probeert te stellen tot na het sporten, is droogshampoo de perfecte oplossing.

Extra verzorging

Naast de juiste producten gebruiken, is er nog meer wat je extra kan doen. Door bijvoorbeeld je haar in een hoge staart te dragen, zal je haar minder snel vet of vochtig worden van het zweet tijdens het sporten. Zo kun je voorkomen dat je het minder snel weer hoeft te wassen.