Personal trainer

Bewegingscoach Antwerpen

By - admin

Snelle energieboosters voor tijdens je crossfit workout

Crossfit is een energieke sport. Je vraagt tijdens het sporten veel van je lichaam, doordat je sessies uitvoert die heel intensief zijn. Om dit vol te houden en je grenzen sportief te verleggen, moet je zorgen voor een goede basis. Je lichaam heeft voldoende brandstof nodig om de energie te kunnen blijven leveren die je nodig hebt. En daarbij wil je ook ruimte hebben om je spieren te ontwikkelen.

Een gezonde voeding als basis voor een goede training

Als je intensief met sport bezig bent, weet je dat een gevarieerde en gezonde voeding noodzakelijk zijn om je actieve schema vol te kunnen houden. Je eet voldoende eiwitten zodat je spieren op een goede manier kunnen herstellen van je workouts en je zorgt ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen eet. Maar zelfs als je de juiste producten eet, kun je op bepaalde momenten van de dag, of tijdens je crossfit sessie, behoefte hebben aan extra energie. Monster energy en Quest Bars zijn dan heel geschikt om je daarbij te ondersteunen.

Monster energy als drijvende kracht

Monster energy is een energiedrankje dat je een fijne boost geeft op het moment dat je extra energie nodig hebt. Monster Energy bevat niet alleen de koolhydraten die je dan goed kunt gebruiken, maar ook wat zout en verschillende vitamines B. Deze vitamines ondersteunen de snelle opname van de koolhydraten. Zeker als je een paar uur aan het trainen bent en veel transpireert kun je behoefte hebben aan extra vocht. Met Monster energy sla je twee vliegen in een klap: je vult het vocht aan in je lichaam en tegelijk krijg je nieuwe energie. Dankzij onder andere de cafeïne die in de Monster energy zit, kun je er weer volop tegenaan.

Quest Bars als verantwoorde snack

Fanatiek sporten zorgt voor een snelle verbranding. Dat merk je bijvoorbeeld doordat je tussendoor eerder trek krijgt, of je wat slap voelt. Je wilt niet terugvallen op het leegeten van een pak koekjes, maar je weet wel dat je wat extra energie nodig hebt. Kies dan voor Quest Bars. Deze reep bevat veel proteïne, maar is laag in calorieën en vetten. Hierdoor wordt het gevoel dat je trek hebt minder, maar je krijgt wel extra energie. Daarnaast zijn de Quest Bars een goede voeding voor de spieren. De Quest Bars bevatten namelijk 20 gram eiwit. Hiermee vul je vrijwel zeker de eiwitten aan die je tijdens je crossfit training hebt verbruikt.

Bewust eten is de beste basis voor een succesvolle training

Of je nu kiest voor een voedingssupplement in de vorm van een energiedrankje als Monster energy, of je neemt een paar Quest Bars mee in je sporttas, een bewuste inname blijft belangrijk. Houd je daarom aan de voorgeschreven hoeveelheden die je op een dag kunt nemen. Neem de voedingssupplementen ook alleen op de momenten dat je lichaam het echt nodig heeft, dus op zwaardere trainingsdagen voor de Monster energy en bijvoorbeeld op de hersteldagen wat betreft de Quest Bars. Zo blijft de verhouding tussen het gebruik van voedingssupplementen in de juiste balans met je sportdieet en haal je het beste uit je training.