Personal trainer

Bewegingscoach Antwerpen

By - admin

Mindfulness cursus

Mindfulness wordt beschreven als aanwezig op het moment. Het proces omvat het onderzoeken van hoe u zich voelt, wat u ziet, en hoe u op elk moment reageert. Wanneer mindfulness aanwezig is, is het mogelijk om te reageren met creativiteit en effectiviteit. Dit omvat het weten wanneer en hoe u uit uw comfortzone kunt stappen. Mindfulness is een fundamenteel aspect van alle op mindfulness gebaseerde programma’s en is een belangrijk concept dat ons kan helpen onze doelen te bereiken.

Zoals ik hierboven heb genoemd, is een van de sleutels om Mindful te zijn om buiten onze comfortzone te stappen via Mindfulness Meditation. We kunnen onze prestaties verbeteren op het werk, school, sport en vele andere gebieden door deze mindful-oefening regelmatig te oefenen. Hier zijn enkele idee├źn van een andere manieren waarop we dit kunnen toepassen op ons leven.

Mindfulness cursus: Mindfulness voor het dagelijkse leven

In de staat van Mindfulness zijn kan nuttig zijn als we te maken hebben met uitdagende mensen of problemen. Door aandacht te schenken, zijn we in staat om de onderliggende oorzaak te herkennen in plaats van emotioneel te reageren. Mindfulness kan ook mensen helpen die moeite hebben om kalm te blijven in grote situaties. Ze kunnen leren hun ademhaling te beheersen, zodat ze niet overweldigd raken. Hierdoor kunnen ze zich ook bewust worden van de kwaliteit van hun relaties.

Wanneer we een moeilijk moment rustig blijven of om te gaan met een verontrustende persoon of situatie, stelt de mindfulness in staat om in het moment te blijven in plaats van verstrikt te raken in ons antwoord. Wanneer we in onze reactie worden ingehaald, hebben we meer kans om angst te ervaren. Dit verhoogt de stressniveaus en onze algehele stress en emotionele welzijn. Mindfulness is een uitstekende manier voor mensen die last hebben van angststoornissen om het hoofd te bieden aan hun symptomen. Als we beginnen met een goed doel van het bewust zijn van onze reacties, kan het een groot verschil maken in hoe effectief we met stress omgaan.

Mindfulness is door meditatie.

Een gemeenschappelijke manier om zich te concentreren op mindfulness is door meditatie. Meditatie kan effectief zijn voor mensen die een balans moeten vinden tussen Mindful zijn en onoplettend zijn. Aandacht schenken en mindful zijn kan hand in de hand gaan. Een manier om dit in het dagelijks leven te doen, is door onze ademhaling. Het beoefenen van diepe ademhaling zal ons helpen onze gedachten en gevoelens te vertragen.

Velen van ons brengen onze geest naar werk, school of andere activiteiten. Wanneer we onderbroken zijn, verliezen we onze focus. Het is gemakkelijk om in de val te dalen van het denken over werk of andere activiteiten wanneer we worden onderbroken. De beste manier om dit te bestrijden, is door aanwezig te zijn op het werk of op school. Leren om opmerkzaam werk te beoefenen kan ons helpen onze geest en gevoelens te focussen zonder opeenvolgend te worden.

De laatste manier die we in onze dagelijkse levensduur kunnen beoefenen, is door de dagelijkse meditatie. We kunnen leren hoe we onze geest kunnen kalmeren en focussen op wat er nu gebeurt. Het beoefenen van meditatie is vergelijkbaar met het betalen van aandacht, maar meditatie gaat over dieper dan alleen maar bewust zijn. Met meditatie kunnen we de diepere aspecten ervaren in het huidige moment. We kunnen leren hoe ze negatieve emoties kunnen vrijgeven, zodat we meer liefhebbende gevoelens kunnen omarmen.

In al deze voorbeelden, aandacht besteden en mindful zijn, zijn niet alleen dingen die we doen terwijl we op het werk zijn of op school. Het zijn hulpmiddelen die we elke dag kunnen gebruiken om ons leven te verbeteren. Elke tool is ontworpen om ons te helpen wonen in het huidige moment in plaats van onze geest te laten afdwalen. Door op een regelmatige basis mindfulness te oefenen, kunnen we eindelijk een einde maken aan het eindeloze zwervende van onze geest. Wie moet afdwalen?